Skip to main content
 

Hurtigruten innkalt på teppet om hotellskip

07. september 2020

Næringsminister Iselin Nybø skal i møte med Hurtigruten og sjømannsorganisasjonene om bråket rundt skipet som brukes som hotell under «Mission Impossible»-innspillingen.

Fellesforbundet og Sjømannsforbundet har anmeldt Hurtigruten. De mener at skipet skal regnes som et hotell, og at de som bor der må ha arbeidstillatelse og oppholdstillatelse i Norge.

Hurtigruten blir også kritisert av Sjømannsforbundet fordi de mener at mannskapet er leid inn på lav lønn, mens flere hundre norske Hurtigruten-ansatte er permittert. Sjømannsforbundet mener det foregår sosial dumping.

Selv mener Hurtigruten at de ikke bryter loven og har fått godkjent utleien av skipet av Sjøfartsdirektoratet. De avkrefter sosial dumping. Til VG bekrefter Hurtigruten at de filipinske arbeiderne skal lønnes i henhold til norske vilkår under filminnspillingen.

Politiet har ikke konkludert i saken, men i verste fall kan det filippinske mannskapet bli utvist og få innreiseforbund til Norge. Hurtigruten kan også bli ilagt et forelegg.

Les hele saken: Hurtigruten innkalt på teppet om hotellskip (NRK Møre og Romsdal, 07.09.20)

 
Nyhet