Skip to main content
 

Frp «hopper av» rødgrønt forslag om å sikre sjøfolk norske lønns- og arbeidsforhold i norsk farvann

27. mars 2020

Dette får forbundslederen i Norsk Sjømannsforbund, Johnny Hansen, til å rase. – Nå høres Frp ut som et ekko av Norges Rederiforbund.

80 prosent av all godstrafikk foregår nå med utenlandsk mannskap. Spesielt på bakgrunn av det som råker næringen nå, med korona, fallende oljepris og massepermitteringer, frykter sjømannsforbundet at konsekvensen vil bli billigere mannskap på båtene om dette ikke blir regulert.

– I festtaler er de sjøfolkenes parti. Men i handling er det ikke slik de oppfattes av sjøfolkene. Å hevde at det å kreve norske lønns- og arbeidsforhold i norsk farvann skal være negativt for norske sjøfolk er vanskelig å forstå. Vi trenger ikke flere utvalg som skal utrede dette. Nå bør politikerne ta stilling til om de vil forhindre sosial dumping i norske farvann eller ikke. Det er hva det står om, sier Sjømannsforbundets leder Johnny Hansen.

Les hele saken: Frp «hopper av» rødgrønt forslag om å sikre sjøfolk norske lønns- og arbeidsforhold i norsk farvann (FriFagbevegelse, 27.03.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet