Regjeringen, 28.05.20

Fra 1. juni åpnes det for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene

Fra 1. juni åpnes det for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene

Fra og med mandag kan folk gjennomføre jobbreiser i hele Norden, på samme vilkår som vi har for Sverige og Finland, som har vært unntatt karanteneplikt når de har krysset grensen. – Dette dreier seg om å ta arbeidshverdagen sakte, men kontrollert, tilbake. Ikke alle møter, forhandlinger og avtaler kan gjøres digitalt, sier næringsminister Iselin Nybø.

– Arbeidskraften flyter normalt over grensene, enten det er verftsarbeidere, servicepersonell eller andre. Dette er et steg i retning av en mer normal hverdag og er bra for norsk verdiskaping, sier Nybø.

Personer som krysser grensen mellom Sverige og Norge eller Finland og Norge under reise mellom bolig og arbeidssted i disse landene, eller når de er i arbeid, har vært unntatt fra karanteneplikt etter § 5 i den tiden de er under reise mellom bolig og arbeidssted og i den tiden de er i arbeid. Dermed stilles alle arbeidstakere fra alle de nordiske landene likt, noe som også gjør det lettere for næringslivet å benytte arbeidskraft fra flere land enn Sverige og Finland.

Utenriksdepartementets reiseråd fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er opp til hver enkelt å vurdere om en arbeidsreise er strengt nødvendig, eventuelt i samråd med sin arbeidsgiver. 

Les hele saken: Nye karanteneregler (Helse- og omsorgsdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet, 28.05.20)

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

Forrige/neste