Skip to main content
 

Flertall for tiltak mot useriøsitet og sosial dumping i transportbransjen

31. mars 2020

På Stortinget ble det i dag sikret flertall for tre tiltak som vil motvirke sosial dumping og fremme seriøstiet i transportbransjen: utredning av et digitalt transportregister, at elektroniske fraktbrev gjøres obligatoriske, samt mulighet for å kreve inn bøter for brudd på kabotasjeregelverket på stedet. Lene Vågslid (Ap), leder i Justiskomiteen, forteller at forslagene er inspirert av innspill fra Norges Lastebileier-Forbund (NLF), og forbundet er svært tilfreds med «NLF hat-trick på Stortinget».

jenny klingeJenny Klinge (SP), som var saksordfører i Justiskomiteen, mener innføring av obligatorisk elektronisk fraktbrev vil styrke norske interesser ved at det blir vanskeligere å operere her til lands for useriøse aktører.

– Bransjen har i lang tid vært utsatt for aktører som både unndrar moms, driver med ulovlig kabotasjekjøring, sosial dumping og svekker sikkerheten for oss alle som ferdes på veiene våre. Med de endringer som blir vedtatt i dag blir det enklere for myndighetene både å holde oversikt knyttet til hvilke aktører som opererer hvor, samt kunne ilegge straff i form for brudd på regelverket, sier hun.

Les hele saken: Flertall for NLF hat-trick på Stortinget (lastebil.no, 31.03.20)

 
Nyhet