Skip to main content
 

Eks-politi satt inn mot importsmitte i Trondheim: – Lite fruktbart å lete etter syndebukker

10. februar 2021

Fem pensjonerte politimenn i Trondheim oppsøker utenlandske arbeidere for å sjekke hvordan de bor etter ankomst. Gruppen har vært i virksomhet et par uker for miljøenheten i Trondheim kommune. – Brudd på karantenebestemmelsene er mer regel enn unntak, sier kommunens miljøsjef.

I byen har 27 hittil testet positivt for den svært smittsomme britiske virusvarianten. cirka ti av de smittede er utenlandsk arbeidskraft. Nidaros skriver at to smittede er politianmeldt, etter at de i helgen brøt isolasjonen og forlot et hus der flere utenlandske arbeidstagere skal være bosatt. 

Kommuneoverlege Tove Røsstad vil tilbake til obligatorisk karantenehotell.

– Ordningen hadde sine slagsider. Men da utlendinger kunne reise til bofellesskap og hybler etter ankomst, fikk vi utfordringen med karantene i boliger som ikke er godt egnet.

Røsstad har ikke grunnlag for å rette kritikk mot arbeidsgiver etter smittetilfellene i Trondheim. Arbeidsgiver har bare ansvar for boliger som bedriften selv stiller til rådighet.

Les hele saken: Eks-politi satt inn mot importsmitte: – Lite fruktbart å lete etter syndebukker (VG, 10.02.21)

Se også saken: Trondheim kommune ber myndighetene vurdere obligatorisk karantenehotell for alle utenlandske arbeidere (NRK Trøndelag, 09.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet