Skip to main content
 

Debatt: – Øking av allmenngjort minstelønnssats bør inngå i krisepakke

21. april 2020

Bøndene mangler sine utenlandske sesongarbeidere, og timelønnen er for lav for arbeidstakere bosatt i Norge. Debatten fortsetter:

– Det innlysende svaret er å tilby en konkurransedyktig lønn som arbeidstakere bosatt i Norge kan leve av. I denne spesielle situasjonen bør en økning av de allmenngjorte minstelønnssatsene kunne fases inn i forbindelse med krisepakkene, skriver representanter fra Fellesforbundet og LO Innlandet. 

Hallvard Grotli, politisk redaktør i GD, kritiserte 16. april Regjeringen og Bondelaget for ikke å problematisere behovet for å øke prisen på importert kraftfôr og behovet for å øke prisen på lønns- og arbeidsvilkårene i jordbruket.

– LO Innlandet er glad for at politisk redaktør setter dette på dagsorden. Matforsyning og selvberging i det norske jordbruket henger selvsagt tett sammen med bruk av importert, utenlandsk arbeidskraft, hvor timelønnen ligger lagt under allmenngjort timelønn i andre bransjer, og hvor organisasjonsgraden en svært lav, skriver Morten Solbakken, avdelingsleder Fellesforbundet ADK Indre Øst og Iver Erling Støen, regionleder LO Innlandet.

Les hele debattinnlegget: Det innlysende svaret er å tilby en konkurransedyktig lønn som arbeidstakere bosatt i Norge kan leve av (Gudbrandsdølen Dagningen, 21.04.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet