FriFagbevegelse, 10.06.20

A-krim: Mange utenlandske arbeidere må tigge ved siden av å jobbe

A-krim: Mange utenlandske arbeidere må tigge ved siden av å jobbe

Caritas ressurssenter for innvandrere møter mennesker i en svært vanskelig livssituasjon. – Mange av brukerne her må ty til tigging ved siden av arbeidet. Det er mange som blir lurt av arbeidsgiverne. En del har blitt permittert, men jobber likevel, uten å betale skatt, forteller daglig leder ved ressurssenteret Anna-Sofie Ekendahl-Dreyer.

Ressurssenteret i Oslo har vokst kraftig de siste årene, og hadde i 2019 over 25.000 besøk. Det er en vekst på 10.000 besøk på to år.

– 80 prosent av dem som henvender seg til oss, er EØS-borgere, sier den daglige lederen. Hun forklarer det med at EØS-borgere som flytter til Norge ikke har krav på språkopplæring. I Danmark og Sverige har EØS-innvandrere krav på introduksjonskurs som inneholder opplæring i dansk og svensk.

Ekendahl-Dreyer forteller til FriFagbevgelse at det er en hard konkurranse blant noen innvandrere i Norge. Konkurransen går ut på å underby hverandre for å få jobb. 

– Hvilke bransjer gjelder det?

– Det er de bransjene vi kjenner til - bygg, restaurant, transport og renhold.

Les hele saken: Arbeidslivskriminalitet: Mange utenlandske arbeidere må tigge ved siden av å jobbe (FriFagbevegelse, 10.06.20)

Relaterte temaer

Relaterte temaer

Forrige/neste