FriFagbevegelse, 18.11.20

Ap vil stanse utviklingen av sosial dumping og a-krim i luftfartssektoren

Ap vil stanse utviklingen av sosial dumping og a-krim i luftfartssektoren

Koronakrisa har skapt en krise i luftfarten og de tre flyselskapene SAS, Norwegian og Widerøe sliter. Ap vil sikre norske arbeidsplasser og legge til rette for sunn og rettferdig konkurranse i luftfarten. SV kommer med forslag som skal «temme» selskaper som utfordrer norske lønns- og arbeidsforhold.

 – Parallelt med at de tre norske selskapene sliter, ser vi at lavprisselskaper som Wizz Air, benytter anledningen til å etablere seg, sier Sverre Myrli (Ap). 

– Dette er flyselskap med uakseptable lønns- og arbeidsvilkår, som det ikke er mulig for de etablerte selskapene å konkurrere med. I tillegg har Wizz Air en svært tvilsom fortid, fortsetter han.

– Det er flott at statsministeren snur ryggen til Wizz Air så lenge de ikke følger vanlige arbeidsrettslig lovgivning i Norge og følger den norske modellen, men det later til at hun ikke har noen virkemidler for å stanse selskaper vi egentlig ikke skal operere på norske flyplasser, sier Arne Nærva (SV).

I et representantforslag ber SVs regjeringen snu alle steiner innenfor handlingsrommet i EØS til å stanse eller «temme» selskaper som til enhver tid utfordrer norske lønns- og arbeidsforhold i luftfarten.

Les hele saken: Krise for SAS, Norwegian og Widerøe: Her er Arbeiderpartiets 12 forslag for å sikre en bærekraftig norsk luftfart (FriFagbevegelse, 18.11.20)

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

Forrige/neste