Skip to main content
 

A-krim i koronakrisen: Misbruk av permitteringsordningen

30. mars 2020

– Vi er blitt tipset om en ny type svindel i forbindelse med koronakrisen. De misbruker permitteringsordningen som er ment til å hjelpe næringslivet og arbeidere som permitteres. Mange av de permitterte i bygg- og anleggsbransjen er utenlandske arbeidere. Mange av dem har ikke kunnskap om hvordan de skal melde seg hos NAV , sier Lars Mamen, leder i Fair Play Bygg Oslo.  Olav Norheim, leder i A-krimsenteret i Oslo, sier at sakene om misbruk av permitteringsregler nå følges opp av myndighetene.

Mamen er bekymret for de utenlandske arbeiderne: 

– De har kanskje også rukket å dra hjem før grensene ble stengt, og sitter nå hjemme uten penger. De blir da veldig sårbare, noe som igjen kan bygge opp kriminelle miljøer i bygg- og anleggsnæringen. Desperate arbeidere kan fort bli utnyttet av de som står bak svart arbeid, sosial dumping og verre, legger han til.

Fair Play Bygg Oslo har i samarbeid med Frelsesameens migrasjonssenter  lagt ut informasjon på ulike språk på Facebook og nettsidene deres, for å forklare dagpengeregelverket for utenlandske arbeidere. – Over 8.000 personer har allerede besøkt sidene, noe som viser at det er et stort behov for slik informasjon, sier Mamen.

Les hele saken: (bygg.no, 30.03.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet