(Fagforbundet / NTL, 04.02.20)

Se opptak fra Svart økonomikonferansen 2020

Se opptak fra Svart økonomikonferansen 2020

Hvordan kan det offentlige forfølge arbeidslivskriminalitet og skatteunndragelse bedre og mer effektivt? Det var temaet da Norsk Tjenestemannslag og Fagforbundet inviterte til «Svart økonomikonferansen 2020: Forbrytelse uten straff?». På programmet var blant andre Erna Solberg og Jonas Gahr Støre.

Konferansen ble holdt i Oslo Kongressenter.

Se opptak fra Svart økonomikonferansen 2020

LO-sekretær Trude Tinnlund åpnet konferansen. Fra USA og Storbritannia kom akademikere for å fortelle om lønnstyveri og storsamfunnets evne til å straffeforfølge forbryterne. Gravejournalist i Dagbladet Gunnar Thorenfeldt presenterte hvordan det mørke arbeidslivet ser ut fra innsiden, mens daglig leder i Tax Justice Network Norway drøftet hva vi skal gjøre med et internasjonalt skattesystem som legger til rette for unndragelse og aggressiv skatteplanlegging.

Etter lunsj var det to parallellsesjoner: Hvordan kan vi sikre skatterettferd etter Panama Papers? Hvordan forfølger det offentlige arbeidslivskriminalitet? Der deltok blant andre skattedirektør Hans Christian Holthe, professor ved Handelshøgskolen Anette Alstad og forskningsleder ved OsloMet Christin Thea Wathne.

Dagen ble avsluttet med innlegg av og paneldebatt mellom statsminister Erna Solberg og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre. De diskuterte hva som må til for å vinne kampen mot arbeidslivskriminalitet.

Last ned konferanseprogrammet

fagforbundet2 logo ntl

 

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

(Børsen, Dagbladet, 04.02.20)

Forrige/neste