– Jeg tar ikke med barnebarna i bilen på vinterføre

(NRK Nordland, 30.03.19)

Sju av ti er bekymret for tilstanden til utenlandske vogntog de møter på veien. – Du vet aldri hva du møter rundt neste sving, sier vogntogsjåfør Kjell Sakariassen.

Tyskland: Ryanair får leie inn folk

(LO-kontoret i Brussel, 27.03.19)

De tyske arbeidskraftmyndigheter, NAV, har overraskende sagt ja til at Ryanair kan bruke ansatte fra et leieselskap på flygninger i Tyskland. Tillatelsen står i skarp kontrast til tidligere uttalelser den tyske arbeidsminister Hubertus Heil har kommet med.

Fikk kabotasjegebyr i Sverige – gjorde opp på stedet med kortterminal

(lastebil.no, 29.03.19)

Sørum Transport AS ble denne uken gebyrlagt for ulovlig kabotasje i Sverige. Bedriftseier Harry Nilsen legger seg flat, samtidig som han mener norske myndigheter har mye å lære av svenskene. Gebyret måtte nemlig betales med kortterminal på stedet før sjåføren kunne kjøre videre.

– Staten bidrar til at markedet blir useriøst

(E24, 28.03.19)

Stortingsrepresentant Terje Aasland (Ap) krever umiddelbar handling etter at statseide Bring nok en gang er anklaget for sosial dumping. Næringsdepartementet bekrefter at de ser på saken.

 

– Økt mistrivsel, skader og dødsfall er det grimme, konkrete resultatet av sosial dumping

(Dagbladet, 29.03.19)

Arbeidsinnvandrere som bor i Norge er mer utsatt for å skade seg på jobben enn andre arbeidstakere. De er også mer utsatt for mobbing og trakassering. Det kommer fram i en artikkel fra Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Minstelønn som krav for skjenkebevilgning?

(Stortinget, 29.03.19)

– Vil statsråden sikre at utelivsbransjen holder loven, gjennom å forskriftsfeste at gjentatte eller alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven eller lønn under allmenngjort tarifflønn, fører til inndragelse av skjenkebevilling? Skriftlig spørsmål fra Sheida Sangtarash (SV) til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. 

Posten avviser sosial dumping i Bring Trucking

(FriFagbevegelse, 27.03.19)

Bring ble rapportert til Arbeidstilsynet av Statens vegvesen etter en kontroll som avdekket to tilfeller av sosial dumping. Posten avviser dette. – Våre sjåfører i Bring Trucking lønnes etter slovakiske betingelser og får norsk minstelønn når de kjører kabotasje. Det dokumenterer vi også i våre svar til Arbeidstilsynet.

Norske sjåfører demonstrerte i Brussel

(YTF / NTB Info, 27.03.19)

Ca. 5.000 demonstranter fra hele Europa deltok i demonstrasjonen mot sosial dumping foran EU-parlamentet. Den norske regjeringen må gjøre mer, krever Yrkestrafikkforbundet (YTF).

Reagerer på mulig bruk av underbetalt og ufaglært arbeidskraft ved byggfagskole

(bygg.no, 28.03.19)

Estisk firma med i stor grad ufaglærte, underbetalte arbeidere fikk byggeprosjektet på Charlottenlund videregående skole – Trøndelags største utdanningsplass for byggfag. Byggebransjens uropatrulje i Trondheim ba nylig Arbeidstilsynet sjekke byggeprosjektet.

Felles front mot akrim

(Statnett, 28.03.19)

Etter flere tilfeller av alvorlig arbeidslivskriminalitet i leverandørkjeden, samler Statnett nå et utvalg av sine største leverandører i en felles innsats for å bekjempe ulovlig og uetisk praksis i arbeidslivet.

Total items found: 88