Skip to main content
 

Tillitsvalgte på Aker Solutions, Stord nekter å reise med flyselskap som anklages for sosial dumping

22. april 2024

De tillitsvalgte på verftet på Stord frykter at flyselskapet DAT driver med underbetalt arbeidskraft. Derfor kjører de heller inntil halvannen time ekstra for å kunne bruke flyplassene i enten Bergen eller Haugesund.

Tillitsvalgt for EL og IT Forbundet ved Aker Solutions på Stord, Sigurd Sævareid, kjører nå en god omvei når han skal besøke hovedkontoret på Lysaker i Oslo. Det samme gjelder tillitsvalgte for to andre LO-forbund: Fellesforbundet og IE & FLT.

Fra 1. april har det danske flyselskapet Danish Air Transport (DAT) fått anbudet med å fly ruten Oslo-Stord. Selskapet er omstridt og gås etter i sømmene av Luftfartstilsynet.

Tilsynet har slått fast at flyselskapet bryter med norsk lov gjennom å bruke utenlandsk mannskap på utenlandsk lønn, i stedet for ansatte i det danske morselskapet på ruter som er subsidiert av den norske stat – såkalt FOT-ruter. DAT henter i stedet arbeidere fra et bemanningsbyrå.

Selskapet har nylig startet opp med flyginger i det nye anbudet for FOT-ruter mellom Oslo og henholdsvis Røros, Stord og Florø.

Nyhet