Skip to main content
 

Vidar jobber for et seriøst arbeidsliv – ble beskyldt for blodhevn

09. mars 2023

Vidar Sagmyr er daglig leder for Byggebransjens Uropatrulje i Trondheim. Bemanningsbyrået Air Montasje anså patruljen som en av sine hovedfiender.

I januar i fjor gikk bemanningsbyrået konkurs. Firmaet har leid ut utenlandske ventilasjonsarbeidere til Trondheimsområdet, og måtte melde oppbud da de ikke lenger kunne betale regningene sine. Da måtte 79 ansatte, i hovedsak utenlandske statsborgere finne seg annet arbeid.

I innberetningen er det referert fra styreprotokoller. I et styremøte forklares firmaets problemer blant annet med «Uropatruljens vendetta på høsten 2020».

Byggebransjens Uropatrulje i Trondheim er et samarbeid mellom arbeidsgivere og fagforeningene i byggebransjen for å kjempe for en seriøs byggebransje med like konkurransevilkår.

– Det daglig leder i Air Montasje antakelig sikter til, er at vi gjorde Trondheim kommune oppmerksom på at firmaet var et bemanningsbyrå og ikke en godkjent opplæringsbedrift. Når kommunen ble klar over det, avsluttet de kontrakten, forteller Sagmyr.

Nyhet