Skip to main content
 

Tyrkisk selskap skal redde kriserammet dansk byggeprosjekt

09. august 2024

Etter et års stillstand, er det tyrkiske selskapet Okyanus Grup utpekt til å videreføre byggingen av et nytt sykehus i Bispebjerg. Det er første gang et tyrkisk firma vinner et stort offentlig anbud i Danmark, sier 3F, som oppfordrer selskapet til tariffavtale.

Milliardprosjektet stoppet opp da Region Hovedstaden valgte å sparke den italienske entreprenøren Rizzani de Eccher etter år med konflikter.

Man har tidligere sett utfordringer ved flere større danske sykehusprosjekter med underbetaling og utnyttelse av utenlandske arbeidstakere. Prosjektene finansieres med milliarder av danske skattekroner.

Dette var også tilfellet ved utbyggingen av sykehuset i Bispebjerg. For et år siden ble det mistanke om underbetaling av 40 utenlandske arbeidstakere på prosjektet.

– Samme om det er tyrkere eller italienere, håper vi at deres ansatte dekkes av tariffavtale og at selskapet melder seg inn i Dansk Industri, der de kan få veiledning til hvordan den danske modellen fungerer, sier Rasmus Kreutzmann, faglig sekretær i 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF).

Nyhet