Skip to main content
 

Sosialdumpingsatsing i Danmark: 3 av 4 utenlandske virksomheter betaler ikke korrekt skatt

30. august 2022

Landsdekkende kontroller mot sosial dumping i Danmark avdekket problemer i 44 av 58 utenlandske bedrifter de fleste i byggebransjen. – Vi går etter selskaper som ser ut til å jukse, sier Skattestyrelsen.

Den sosiale dumpingsatsingen i Danmark innebærer at Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og dansk politi er på en felles myndighetskontroll i hele landet. Kontrollen skal hindre urettferdig konkurranse når enkelte virksomheter ikke betaler riktig avgift eller ikke følger arbeidsmiljøloven.

Det er ikke tilfeldig at satsingen fokuserer spesielt på utenlandske selskaper innen bygg og anlegg. Byggenæringen er den bransjen som sosial dumpingkontrollen besøker oftest og har historisk sett funnet de mest problematiske skatteforholdene og brudd på arbeidsmiljøloven.

Det er den femte landsdekkende kontrollen mot sosial dumping som danske myndigheter vil gjennomføre i 2022. Totalt planlegger de å gjennomføre åtte landsdekkende kontroller i år, i tillegg til 40 regionale kontroller.

Les hele saken: Betaler ikke korrekt skat: Fandt problemer med social dumping i tre ud af fire virksomheder (Fagbladet 3F, 30.08.22)

 
Nyhet