Skip to main content
 

Østfold-byene bevilger stor pengestøtte til kampen mot a-krim i byggebransjen

17. august 2021

I begynnelsen av juni startet Fair Play Bygg Østfold opp. Dette er det femte Fair Play-tiltaket i Norge. Kommunestyrene i Østfold stilte opp med penger for at kriminelle i byggenæringen i Østfold skulle få vanskeligere arbeidsforhold.

Byggmesterforbundet i Østfold tok det første initiativet til Fair Play Bygg Østfold. Med seg på søknaden, hadde de NELFO, som er foreningen for elektroinstallatørene og Fellesforbundets og El og IT Forbundets fagforeninger i Østfold.

Prosjektet fikk ikke økonomisk støtte fra Indre Østfold, men fra de fire bykommunene i Østfold: Moss, Fredrikstad, Sarpsborg og Halden. De støtter prosjektet med 800.000 kroner. I tillegg støtter Viken fylkeskommune prosjektet med 33.000 kroner. Til sammenligning bevilger Oslo kommune 175.000 kroner til Fair Play Bygg Oslo.

Fair Play er en viktig tipser til a-krimsenterne. I Østfold er det ikke noe a-krimsenter. Nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik lovte nylig at kravet om eget a-krimsenter i Østfold skal bli oppfylt med en rødgrønn regjering.

Les hele saken: Østfold-byene bevilger stor pengestøtte til kampen mot arbeidslivskriminalitet (FriFagbevegelse, 17.08.21)

 
Nyhet