Skip to main content
 

Ny norsk ekspert på arbeidsrett i Europakommisjonen

04. april 2022

Forslaget om et europeisk minstelønnsdirektiv har vært en av de høyest profilerte sakene på arbeids- og sosialområdet under den sittende EU-kommisjonen. I februar startet Kajsa Normannseth (31) i ny jobb som nasjonal ekspert på arbeidsliv i generaldirektoratet for sysselsetting og sosialpolitikk (DG EMPL) i Europakommisjonen.

I sin nye jobb skal Normannseth jobbe som norsk ekspert på arbeidsrett, der hun blant annet skal arbeide med arbeidstidsdirektivet og direktivet for tydelige og forutsigbare arbeidsvilkår.

Nøkkelkompetansen nasjonale eksperter tar med seg fra sine hjemland er gull verdt for EU. Ordningen er også nyttig for Norge, og den er en viktig del av EØS-samarbeidet.

– Det er veldig viktig for Norges interesser å forstå regelverket og å ha god kompetanse på prosessen som leder frem til at rettsakter vedtas. Dette kan bidra til å sikre at forvaltningen tolker og etterlever EU-rettslige forpliktelser på en god måte. Det vil jeg ta med tilbake til departementet når jeg skal tilbake om et par år, sier Normannseth.

Les hele saken: Ny norsk ekspert på arbeidsrett i Europakommisjonen (Utenriksdepartementet, 04.04.22)

 
Nyhet