Ny Fafo-rapport om arbeidsinnvandrere og rus

  • 16. november 2017

Fra 2004 og fram til i dag har titusenvis av polske arbeidsinnvandrere kommet til Norge. Mange av disse har opplevd å arbeide under dårlige, og i noen tilfeller ulovlige, betingelser. Fafo har på oppdrag fra Helsedirektoratet gjennomført en pilotstudie av alkoholmisbruk blant polske arbeidsinnvandrere i Norge.

I rapporten Arbeidsinnvandrere og rus. En pilotstudie av alkoholmisbruk blant polske arbeidsinnvandrere i Norge ser forskerne på hvilke faktorer som gir risiko for rusmiddelmisbruk blant polske arbeidsinnvandrere. Forskerne ser på hva eksisterende litteratur sier om dette, og kartlegger risikofaktorer gjennom å intervjue aktører i arbeidsmarkedet og hjelpeapparatet samt tidligere rusmiddelmisbrukere. Erfaringene tilsier at det er i den første utforskende fasen av arbeidsinnvandringen arbeidstakerne fra Polen har størst risiko for å ende opp i et rusmiddelmisbruk.

Line Eldring og Rolf Andersen vært ansvarlig for utformingen av prosjektet og datainnsamlingen, mens Åsmund Arup Seip har gjennomført en systematisk gjennomgang av intervjuene og skrevet rapporten. Les mer om rapporten her. Last ned Nettutgave (pdf 2666 kB)

aas

Fafo-forsker Åsmund Ardup Seip

 

 

 

 

 
Nyhet

Besøk oss

Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli, Johanne Stenseth Huseby og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Telefon: 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten


Copyright © 2023 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli | Programmering: Ørnulf Bratlie