Skip to main content
 

Ny dansk regjering lover mer utenlandsk arbeidskraft. Vil senke beløpsgrensen

19. desember 2022

De danske grensene må åpnes for mer utenlandsk arbeidskraft, og det må skje nå. Det har lenge vært holdningen til flertallet på Christiansborg. Nå har den nye regjeringen i Danmark valgt å innfri et gammelt løfte og vil så raskt som mulig legge til rette for tilgang til det danske arbeidsmarkedet for flere tusen lønnsmottakere fra land utenfor EU.

Regjeringen vil senke den såkalte beløpsgrensen fra 448.000 til 375.000 kroner i året. Dette fremgår av regjeringsgrunnlaget, som Socialdemokraterne, Venstre og Moderaterne har blitt enige om.

Næringslivet og arbeidsgiverorganisasjoner gleder seg. Men det er det ingen grunn til, sier fagforeningen 3F. Søren Heisel, forbundssekretær i 3F, kaller forslaget for "uklokt". Han minner om at beløpsgrensen ble innført for at danske bedrifter skulle kunne tiltrekke seg høyt kvalifisert arbeidskraft fra fjerne land.

– Men med denne beløpsgrensen vil nå lastebilsjåfører, utleggere, kokker og snekkere kunne hentes inn fra tredjeland til det danske arbeidsmarkedet. Det bekymrer meg ærlig talt, sier han.

Les hele saken: Beløbsgrænse sænkes igen: Ny regering lover mere udenlandsk arbejdskraft (Fagbladet 3F, 19.12.22)

 
Nyhet