Fafo Østforum /Budstikka, 23.09.22

Ny bok om «moderne slaveri»

Boken «Moderne slaveri i Norge» handler om arbeidslivskriminalitet og arbeidsforhold som kan sette liv i fare. Gravejournalist og forfatter Einar Haakaas avdekker grov utnyttelse av arbeidere i blant annet fiskeindustrien, bygg og transport. 

I boken omtales blant andre litauiske Ramunas Gudas som ble kvestet i en heisulykke på en byggeplass i Bærum i 2012. Det tok syv år før saken ble avgjort.

Boken er utgitt på Kagge Forlag.

Utdrag fra baksideteksten:

De vasker huset ditt, renser fisken du spiser, maler huset ditt, rengjør bilen din for en billig penge, leverer mat og hvitevarer på døren din. I Norge har det oppstått en helt ny underverden av arbeidere. Mange jobber under slavelignende forhold.

Billig arbeidskraft gir lave priser for deg og meg. Men det går utover noen. Det er på tide å fortelle hvem. Det har vokst frem en underklasse av arbeidere i Norge som hovedsakelig består av mennesker fra Øst-Europa, i tillegg til papirløse innvandrere som oppholder seg ulovlig i landet.

Dette er en situasjon som i store deler av den norske befolkningen er mer eller mindre akseptert. Tvangsbosetting, utnytting, endeløse arbeidsdager, underbetaling, ulykker som det for all del skal ties om. Slik er også dagens Norge.

 

 


Relaterte tema

Relaterte nyheter

Relaterte publikasjoner


Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie