Skip to main content
 

Myndighetene undervurderer problemet med lønnstyveri, mener LO

22. oktober 2024

– Jeg blir matt når jeg leser konklusjonen om at «lønnstyveri ikke utgjør en vesentlig del av den økonomiske kriminaliteten i Norge». Det som skremmer meg er at slike rapporter er med på å danne grunnlaget når myndighetene fatter politiske beslutninger, sier LO-sekretær Trude Tinnlund.

Tinnlund er ansvarlig i LO-ledelsen for LOs arbeid mot a-krim og sosial dumping, og rapporten det er snakk om, er «Når lønna uteblir. Om lønnstyveri, modus og sårbarheter» som er skrevet av Nasjonalt tverretatlig analyse og etterretningssenter (NTAES).

Oppdragsgiver for rapporten er NTAES’ egen styringsgruppe. Her sitter lederne for Skatteetaten, Nav, Økokrim, Arbeidstilsynet, Politidirektoratet og Tollvesenet.

Tinnlund viser til en uttalelse fra oslopolitiet de de sier at de ikke etterforsker kriminalitet der det er stjålet for under 75.000 kroner.

– For en ansatt er 75.000 kroner et stort beløp, mens en ansatt blir anmeldt for å ha tatt en sjokolade, sier hun. Tinnlund mener konklusjonen gjeninnfører klassejustisen på området.

Nyhet