Skip to main content
 

LOs luftfartskonferanse: Kappløp mot bunnen eller starten på en bærekraftig luftfart?

16. november 2022

– Regjeringen driver en storrengjøring i arbeidslivet, og den trengs virkelig i luftfarten,
sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik da LO inviterte til luftfartskonferanse.

Luftfartsbransjen trenger regler som håndheves for å kunne konkurrere på rettferdige vilkår. Nå venter de på regjeringens grep for å rydde opp.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) var innom konferansen og sa at regjeringen er i gang med å oppfylle luftfartspolitikken lovet i Hurdalsplattformen. Men han kunne ikke si nøyaktig når den varslede luftfartsmeldingen kommer.

Aleksander Wasland, som er forbundsleder i Norsk Flygerforbund, har store forventninger til regjeringen ettersom Hurdalsplattformen har en tydelig luftfartspolitikk.

– Men da må også våre politikere ha evne til å utnytte handlingsrommet i EØS-avtalen. Vi håper den kommende luftfartsmeldingen vil avklare dette, sier han.

– Det handler om regulering og en trygghet for hvilket lovverk som skal brukes. Her må liberaliseringen av luftfarten temmes og vi trenger like konkurransevilkår. I dag er dansegulvet skjevt, sa han.

Les hele saken: LOs luftfartskonferanse: Kappløp mot bunnen eller starten på en bærekraftig luftfart? (FriFagbevegelse, 16.11.22)

 
Nyhet