Skip to main content
 

Landbruks- og matministerens svar på spørsmål om å sikre ordnede lønns- og arbeidsforhold i landbruket

12. februar 2021

Skriftlig spørsmål fra Stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen (A): – Vil det bokstavelig talt gå både vinter og vår i 2021 hvor høyreregjeringen unnlater å følge opp Stortingets enstemmige vedtak om å sikre ordnede lønns- og arbeidsforhold i landbruket sammen med partene i arbeidslivet? Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har besvart spørsmålet.

Utdrag fra ministerens svar:

For å sikre nok arbeidskraft til jordbruket i sesongen 2020 iverksatte regjeringen en rekke tiltak. Det gjaldt blant annet å åpne for sesongarbeidskraft til jordbruket både fra EØS og land utenfor EØS-området. 

Det viktigste verktøyet vi har for å følge opp dette er arbeidsmiljøloven. Det er næringen selv som har ansvar for å oppfylle lovens krav.

Arbeidstilsynet fører tilsyn med at bestemmelsene i loven blir overholdt.

Allmenngjøringen av lønnsbetingelsene jordbruks- og gartneri­næringen omfatter også de utenlandske arbeidstakerne og uorganiserte norske arbeidstakerne.

Les hele svaret: Svar på skriftlig spørsmål om å sikre ordnede lønns- og arbeidsforhold i landbruket (Landbruks- og matdepartementet, 10.02.21)

 
Nyhet