Skip to main content
 

– Kriminelle skal kjeppjages ut av arbeidslivet

21. januar 2019

Mange i godstransportbransjen har "alt på stell", men Arbeidstilsynet fant også en del avvik under sine 3 000 tilsyn med aktører i bransjen. – Et viktig budskap fra regjeringen er at bransjen må holde orden i egne rekker, sa arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie,  da hun innledet på Transportkonferansen.  – Staten må selvsagt feie for egen dør, presisterte Hauglie.

– Vår ambisjon er at offentlig sektor har ikke alltid vært best i klassen når det gjelder å forebygge arbeidslivskriminalitet. Men jeg har også en klar forventning om at dere som private innkjøpere gjør deres del av jobben, sa ministeren.

Regjeringen skal heie frem alle som driver seriøst, og luke ut kriminelle som bryter lover og regler.

Hauglie redegjorde for regjeringens satsing for å avdekke og bekjempe arbeidslivskriminalitet, og nevnte blant annet følgende tiltak:

  • I budsjettet for 2019 styrker regjeringen a-krimsentrene med 20 millioner kroner ekstra.
  • Endringer i personopplysningsloven, og i taushetsreglene for Skatteetaten og Tolletaten gir mulighet for bedre deling av opplysninger.
  • Strategien mot arbeidslivskriminalitet skal fornyes og oppdateres, og det arbeides i 9 ulike departementer med bidrag til tiltak i den reviderte strategien.

Les hele konferanseinnlegget (Regjeringen, 21.01.19)

 
Nyhet