Skip to main content
 

Krever opprydning i forhold som møter tilbydere etablert utenfor EØS-området

26. april 2023

Det må ryddes opp i forholdene som tilbydere etablert utenfor EØS-området risikerer å møte hos norske, offentlige oppdragsgivere. Det er kjernen i en henvendelse om nå ligger på Anskaffelsesutvalgets og Nærings- og fiskeridepartementets bord.

Svært uforutsigbare situasjoner oppleves, f.eks. avvisning først etter at selskapet har søkt om kvalifisering eller levert tilbud. Også leverandører etablert innen EØS-området med støtte fra leverandører utenfor området er blitt avvist. I noen tilfeller er avvisningsgrunnlaget i best fall svært tvilsomt.

Det er Advokatfirma DLA Piper Norway som representerer Sichuan Road & Bridge Group Corporation Ltd. (SRBG), og som har henvendt seg til Anskaffelsesutvalget, med kopi sendt Nærings- og fiskeridepartementet (NFD). SRBG er et selskap etablert i Kina og er en betydelig aktør tilknyttet bygg- og anleggsarbeid både i Norge og internasjonalt – i Norge eksempelvis byggingen av Hålogalandsbroen i Narvik og Beitstadsundbrua i Trøndelag.

Bakgrunnen for henvendelsen er en artikkel i Anbud365 der NFD bl.a. ikke utelukker at det kunne vært hensiktsmessig med ytterliggere veiledning og/eller regelverksendringer knyttet til deltakelse fra utenlandske tilbydere som ikke uten videre slipper til i norske, offentlige anskaffelser.

Nyhet