Skip to main content
 

Krever at Avinor stiller strengere krav til lønns- og arbeidsforhold

20. juni 2024

Ansatte på norske flyplasser krever strengere krav til lønns- og arbeidsforhold når statlig eide Avinor skal bestemme hvem som skal få kontrakt om å drive på landets flyplasser.

Nå skal HK og SV sammen stille regjeringen til veggs om lønns- og arbeidsforhold blir godt nok ivaretatt gjennom regelverket for offentlige anskaffelser.

Rozina Nazar, hovedtillitsvalgt for HK i Travel Retail Norway (TRN) er spesielt bekymret når store selskaper med utenlandske eiere kommer på banen og skal konkurrere om driften.

Hun viser til den britiskeide kioskkjeden WH Smith som i 2023 tok over driften av fem kiosker på Gardermoen. Der ønsket ikke arbeidsgiver at de ansatte skulle få tariffavtale. Konflikten løste seg først fa de 61 HK-mdelemmenegikk ut i streik.

Likevel mener Nazar dette er et eksempel på utenlandske selskaper som kan ta med seg dårlige lønns- og arbeidsforhold til flyplassen.

– Vi vil ha krav som ikke skviser bedrifter med tariffavtale ut av konkurransen. Det er det de ansatte på Gardermoen er redde for, sier SV-leder Kirsti Bergstø.

Nyhet