Skip to main content
 

Innleie skapte debatt på konferansen "Framtidens arbeidsliv"

15. februar 2018

Anstendig arbeid og debatt om bemanningsbransjen var blant temaene da LO inviterte til konferansen "Framtidens arbeidsliv".  På programmet var blant andre arbeidsminister Anniken Haugli, NHO-sjef Kristin Skogen Lund og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Konferanseprogram

Nedenfor er utvalgte saker om konferansen:

Det gnistret mellom LO og NHO om bemanningsbyråer

kristin skogen lund og hans christian gabrielsen– Går man inn for å forby bemanningsbransjen, kan du være sikker på at den useriøse delen får et større spillerom. Det sa adm.dir Kristin Skogen Lund i NHO da LO tirsdag arrangerte en konferanse om arbeidstakerrettigheter i framtidens globaliserte arbeidsliv. – Ingen unnskyldning for ikke å gjøre noe, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Les hele saken her (ABC Nyheter, 13.02.18)

 

LO-lederen mener NHO ikke gjør nok for å stoppe problemene med innleie av arbeidskraft  

– Problemet med innleie og bemanningsbyråer er helt ute å kjøre. Så langt har arbeidsgiversiden ikke vært villig til å gjøre nok med det, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Det fikk NHO-sjef Kristin Skogen Lund til nærmest å eksplodere. Arbeidsminister Anniken Hauglie meldte seg også på debatten: Forbud er ikke løsningen, sa hun. Les hele saken her (FriFagbevegelse, 13.03.18)

Anstendig arbeidsliv: Hvilken rolle kan norske aktører spille internasjonalt?

anniken hauglie- LO og LOs forbund, har i alle år hatt et sterkt og levende engasjement for å bedre hverdagen for arbeidsfolk internasjonalt, men også for å bedre arbeidsforholdene for utenlandske arbeidere i Norge. Det blir lagt merke til hjemme, og ute, sa arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie da hun innledet på LOs konferanse «Framtidens arbeidsliv» 13. februar 2018. -  Regjeringen fører en aktiv europapolitikk for å øke norsk innflytelse i EU. EØS-avtalen innebærer felles kjøreregler i arbeidslivet på mange områder. Vi skal ikke glemme at arbeidstakeres rettigheter også i en rekke tilfeller er blitt styrket i Norge som følge av regler som gjennomføres i EØS-avtalen. Men vi påvirker også EU. Den norske regjeringen har nå tatt et initiativ overfor EU-kommisjonen for å styrke samarbeidet for å bekjempe arbeidslivskriminelle, som opererer på tvers av grensene, sa Hauglie. Les hele innlegget her (Regjeringen, 13.02.18)

 
Nyhet