Skip to main content
 

Innlegg: – Kriminelle herjer fritt mens byggenæringens seriøse straffes

22. mai 2024

– Regjeringene utreder og utreder mens byggenæringen ser multikriminelle herje fritt. Nå blir de seriøse aktørene rammet av økende antall overtredelsesgebyr, mens kriminelle kaster gebyrene i søpla. Næringen reagerer derfor på at A-krimsentrene ennå ikke er gitt nødvendige hjemler for å hamle opp med multikriminelle, skriver Vidar Sagmyr, Byggebransjens Uropatrulje/Fair Play Bygg Norge og Stein Lorentzen, Byggebransjens Uropatrulje.

Utdrag fra innlegget:

– Nasjonalt tverretatlig analyse- og etterretningssenter (NTAES) ble etablert i 2016 som en støtte til A-krimsentrene. Men NTAES fikk ikke dele kunnskapen med A-krimsentrene på grunn av mangel på hjemler.

– «Det er bedring, men det går for seint!» Hjertesukket ble ytret av Stian Tingstad, A-krimsenter Trøndelags representant, på Fair Play Byggs årskonferanse 7. mai. Utsagnet ble møtt av applaus fra både byggenæring og tilsynsorganer. Når en ny regjering igjen utreder tiltak mot arbeidslivskriminalitet, må det føre til klare hjemler som kan stoppe de kriminelle. Store deler av byggenæringen ønsker å få på plass en generalfullmakt til informasjonsdeling slik de har i Sverige.

Nyhet