Skip to main content
 

Helse Nord: Fast ansatte spesialistsykepleiere rekrutteres av vikarbyråer

28. september 2022

– De rekrutterer der vi er mest sårbare, sier fagdirektøren i Helse Nord. Fast ansatte fortviler, noen har ekstrajobb for vikarbyråer.

– Det er et veldig stort dilemma. Det er de samme fagfolkene som rekrutteres til privat virksomhet. Vi opplever at private byråer i Bodø og Tromsø bygger seg opp, sa fagdirektør Geir Tollåli på styremøtet i Helse Nord onsdag 28. september da de tok opp trenden med at fast ansatte spesialister rekrutteres av vikarbyråer.

Intensivsykepleieren «Kari» jobber ved Finnmarkssykehuset og har familie i nord. Helt siden hun var nyutdannet har tilbudene fra vikarbyråene strømmet inn. Hun forteller også om «dansken», en mann, hun har møtt, som jobber to uker i Nord-Norge som spesialsykepleier, og så tar fri to til tre uker. Han har holdt på slik i flere år. Han tjener rundt 1,5 millioner i året påstår hun.

«Kari» sier at vikarbransjen har endret seg de siste årene. Hun møter en del norske vikarer både ved egen arbeidsplass og når hun er ute å jobber.

– Det blir fler og fler norske intensivsykepleiere som går over til vikarbyrå. Men det er fortsatt mange utenlandske vikarer, spesielt dansker, rundt omkring, forteller hun.

Les hele saken: Vikarbyråene rekrutterer de fast ansatte: – Jeg begynte i vikarbyrå for å holde meg faglig oppdatert (Sykepleien, 28.09.22)

 
Nyhet