Skip to main content
 

Før måtte han gå dager uten lønn og arbeid. Nå har innleide Tomasz blitt fast ansatt

22. januar 2020

Da det ble innført nye innleieregler i arbeidsmiljøloven fra 1. januar 2019 startet Fellesforbundet en stor kampanje for faste asettelser. En av dem som i fjor fikk fast ansettelse, etter flere år i et bemanningsbyrå, er den polske rørleggeren Tomasz Krzysztof Szynkaruk.

– Livet er mer forutsigelig. Jeg vet at jeg har arbeid og får betalt, sier Tomasz.

De nye innleiereglene som ble innført i fjor innebærer at dersom man skal leie inn utover arbeid av midlertidig karakter og vikariat, må innleiebedriften ha inngått en landsomfattende tariffavtale, i tillegg til avtale med tillitsvalgte i bedriften. Hvis ikke er innleien ulovlig.

Fellesforbundets kampanje skulle styrke tillitsvalgte i møte med arbeidsgivere som ønsker å leie inn arbeidskraft, gjennom blant annet kurs og støtte fra forbundet. Kampanjen er nå avsluttet, og Fellesforbundet har gjennomført en undersøkelse blant tillitsvalgte i byggebransjen og industrien, der innleiedelen er spesielt stor. Undersøkelsen viser at seks av ti tillitsvalgte har hatt møte med arbeidsgiveren om innleie. Omtrent 40 prosent av disse har fått gjennomslag for flere faste ansatte.

Les hele saken: Før måtte han gå dagar utan lønn og arbeid. No har innleigde Tomasz blitt fast tilsett (FriFagbevegelse, 22.01.20)

 
Nyhet