Skip to main content
 

Debatt: – Vask bilen med ren samvittighet til 17.mai

04. mai 2020

– Tilsynsaktivitet har avdekket utnytting av utenlandske arbeidstakere, skattebedrageri og grov arbeidslivskriminalitet i relasjon til bilvaskvirksomhet. Som forbruker har du stor innflytelse. Vår felles oppfordring i forkant av nasjonaldagen er: Vask bil en med ren samvittighet – styr unna de useriøse aktørene, skriver representanter fra partene.

– Mange forbrukere velger å vaske bilen sin hos en bensinstasjon eller et profesjonelt bilpleiefirma som sørger for ordentlige og ryddige forhold for sine medarbeidere. Dessverre finnes det også enkelte som velger å vaske bilen sin hos useriøse aktører som neglisjerer de strenge kravene myndighetene har satt til bilvask.

Virke har utarbeidet et estimat som tilsier at mellom 114 og 266 millioner kroner unndras fra beskatning hvert år som følge av svarte bilvasktilbydere i det norske markedet, skriver skriver Bjørn Mietinen,  nestleder i Handel og Kontor i Norge, Dag-Einar Sivertsen,  forbundssekretær i Fellesforbundet, Iman Winkelman,  leder i Virke Servicehandel, Renate Klopp og Lars Hogne Kaldestad fra Fellestiltakene LO-Virke.

Les hele debattinnlegget: Vask bilen med ren samvittighet til 17.mai (Oppland Arbeiderblad, 04.05.20)

 
Nyhet