Skip to main content
 

Debatt om akrim mellom LO og Høyre i Fredrikstad

23. september 2024

Høyre og Frp i Fredrikstad støttet ikke Fair Play Bygg Østfold. Det medførte debatt: – Dette er ikke bare en politikk som skuffer – det er en politikk som svikter, skriver Vidar Schei, leder av LO i Fredrikstad. – Den lokale LO-leders utspill er like tendensiøst som det er uvitende, men kanskje ikke overraskende, svarer Høyre-politiker.

Nedenfor er utdrag fra de to debattinnleggene:

Høyre og Fair Play Bygg

Tilsvar fra Eivind André Leister, stortingskandidat for Fredrikstad Høyre:

– At LO med flere engasjerer seg mot arbeidslivskriminalitet er prisverdig. Å skape inntrykk av at Høyre stilltiende aksepterer useriøse aktørers fremferd fordi vi ikke støttet initiativet Fair Play Bygg faller på sin egen urimelighet.

– Lovbrudd om det er relatert til næringslivet eller annen aktivitet, er en sak først og fremst for politiet og påtalemyndighet, slik Høyre ser det, og ikke interesseorganisasjoner, som har sin agenda, som ikke nødvendigvis omfatter hele samfunnet, slik et parti er opptatt av.

Les hele innlegget (Fredrikstad Blad, 23.09.24)

Hvorfor vil ikke Høyre og Frp beskytte Fredrikstads arbeidsliv?

Debattinnlegg Vidar Schei, leder av LO i Fredrikstad:

– Vi vet alle at arbeidslivskriminalitet er en av de største utfordringene vi står overfor i byggebransjen, og her i Østfold er det ingen unntak. I mange år har Fair Play Bygg Østfold gjort en formidabel jobb med å avsløre useriøse aktører som underbetaler arbeidere, ansetter ufaglærte, og tilbyr elendige arbeidsforhold.

Men hva gjør Fredrikstad kommune?

Høyre og Frp har nektet å støtte Fair Play Bygg økonomisk i deres arbeid mot denne kriminaliteten. Er dette virkelig hvordan en kommune skal forvalte sitt ansvar?

Les hele debattinnlegget (Fredrikstad Blad, 17.09.24)

 
Fredrikstad Blad

Debatt om akrim mellom LO og Høyre i Fredrikstad

23. september 2024
Nyhet