Skip to main content
 

Debatt: – Alkoholloven skal regulere alkohol, ikke lønn

08. mai 2019

NHO Reiseliv fastslår i et debattinnlegg at kommunen ikke har lov til å kreve minstelønn for ansatte ved tildeling av skjenkebevilling, og at vedtaket i bystyret i Fredrikstad er ulovlig. Fredrikstad Ap mener NHO Reiseliv har misforstått.

– Ulovlig vedtak i bystyret. Alkoholloven skal regulere alkohol, ikke lønn

nho reiseliv– NHO Reiseliv aksepterer vedtaket om allmenn minstelønn, og dette er noe alle bedrifter som er regulert av denne forskriften må forholde seg til. Hvorvidt ansatte har minstelønn eller ikke, ikke er et relevant hensyn kommunen kan ta ved tildeling av skjenkebevilling.

Det er veldig uheldig, og heller ikke i tråd med gjeldende lovverk, at man bruker alkoholloven og skjenkebevilling som generalmiddel for å hindre all slags uønsket atferd eller lovbrudd. Det er andre etater og regelverk som ivaretar de ansattes lønns- og arbeidsvilkår, skriver Magne Kristensen og Ole Michael Bjørndal i NHO Reiseliv. 

Les hele debattinnlegget Ulovlig vedtak i bystyret. Alkoholloven skal regulere alkohol, ikke lønn (Fredrikstad Blad, 07.05.19)

 

Fredrikstad Ap: Tror NHO har misforstått om krav til minstelønn

Victor Kristiansen svarer NHO Reiseliv som mente bystyrets vedtak om å kreve minstelønn ved tildeling av skjenkebevilling er ulovlig: – Det bystyret ber om, er at dette utredes frem til alkoholpolitisk plan behandles neste år.

Les hele debattinnlegget Tror NHO har misforstått om krav til minstelønn (Fredrikstad Blad, 08.05.19)

 
Nyhet