Skip to main content
 

Danmark: Illegale indiske arbeidere bøtelagt og sendt til Polen

11. mars 2024

33 indiske sveiserne som ble tatt for å jobbe ulovlig på en offentlig byggeplass i Esbjerg er nå sendt ut av landet med fly. Utsendelse skyldes manglende oppholdstillatelse. De manglet også arbeidstillatelse, og politiet har derfor ilagt dem store bøter for å ha jobbet ulovlig i Danmark.

Fagbladet 3F har forsøkt å få svar på hvorfor de ble sendt til Polen og ikke til India. Avisen har også spurt om den danske staten betaler for deres avreise, eller om det ansvaret faller på inderne selv eller deres arbeidsgiver. Hjemrejsestyrelsen har foreløpig ikke besvart spørsmålene.

Inderne kom til Danmark via Polen. Her ble de ansatt av det polske vikarbyrået Masterweld, som ga dem polske oppholdstillatelser. Og det var disse polske oppholdstillatelsene de indiske sveiserne brukte da de kom for å jobbe i Esbjerg.

Flere av de indiske borgerne har jobbet ett år som sveisere på milliardbygget av «Future Fjernvarme» det offentlig energiselskapet Din Forsyning i Esbjerg. Den danske Udlændingestyrelsen har bestemt at oppholdet i Danmark var ulovlig, og det danske Hjemrejsestyrelsen har sendt de illegale migrantene ut av Danmark.

Nyhet