Skip to main content
 

Byggmester: – I håndverksdelen har ikke innleie vært noe problem. Så jeg tror dette har vært dårlig utredet

11. april 2023

Lørdag 8. april intervjuet Dagsrevyen en byggmester som forteller at innleieforbudet rammer hardt. Byggmesteren mener utredningen har vært for dårlig. NRK-journalisten spør arbeidsminister Marte Mjøs Persen om konsekvensene av lovendringen er utredet.

Elin Ørjasæter ble provosert av ministerens svar, og skrev debattinnlegg 9. april.

Se NRK-innslaget og les debattinnlegget.

 

Dagsrevyen, Innslag 5. Forbud innleie byggebransjen

For en uke siden ble det forbudt med innleid arbeidskraft i byggebransjen i Viken, Oslo og Vestfold. Innleieforbudet skaper store utfordringer for en liten bedrift. For selv ikke ved sykdom eller pappaperm har de lov til å leie inn vikar. Nylig måtte Beto Bygg si nei til et større oppdrag. Det ble for risikabelt å binde opp hele bedriftens kapasitet. Begrunnelsen for forbudet var å rydde opp i useriøse forhold i byggebransen.

– I håndverksdelen har ikke innleie vært noe problem. Så jeg tror dette har vært dårlig utredet. Det har kanskje vært utredet på enkelte deler av bransjen, men ikke på de som driver i håndverk, sier byggmester Åsmund Østvold i Beto Bygg AS.

I hvilken grad har dere utredet konsekvensene av denne lovendringen?

– Når vi innfører nye innleieregler fra 1. april, så er det fordi vi ønsker varige endringer i arbeidslivet, svarer arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

Men i hvilken grad har dere utredet konsekvensene?

– Konsekvensene er jo at vi ønsker en endring der flere arbeidstakere blir direkte tilnyttet til den virksomheten de jobber i.

(NRK Dagsrevyen, 08.04.23)

Debatt: – Det villeste eksperimentet i norsk arbeidsliv på lang tid

– Arbeidsminister Marte Mjøs Persen kunne vist litt respekt for de som blir rammet. I stedet svarte hun ikke i det hele tatt, skriver Elin Ørjasæter (Nettavisen, 09.04.23)

 

 
NRK Dagsrevyen og Nettavisen

Byggmester: – I håndverksdelen har ikke innleie vært noe problem. Så jeg tror dette har vært dårlig utredet

11. april 2023
Nyhet