Skip to main content
 

Bonde etter knusende tilsynsrapport: – Jeg kommer til å slutte med jordbærdyrking

07. oktober 2020

Arbeidstilsynet avslører uverdige arbeidsforhold hos en jordbærbonde på Hadeland. Bondens svar er å slutte med jordbærdyrking.

FriFagbevegelse skrev i slutten av juli om flere polske ungdommer som ikke orket bo- og arbeidsforholdene hos storprodusenten av jordbær på Hadeland. – Jeg avventer rapporten fra Arbeidstilsynet, svarte bonden i en kommentar til polakkenes historier.

I rapporten fra Arbeidstilsynet går tilsynet gjennom timelister og plukklister fra 22 arbeidere, og viser grove brudd på arbeidsmiljøloven. Til sammen var det 100 jordbærplukkere til stede da Arbeidstilsynet gjennomførte tilsyn sammen med politiet, det lokale el-tilsynet og Skatteetaten.

Viubråten, Oslo jern og metallarbeiderforenings gamle feriehjem, ble brukt som innkvartering av sesongarbeiderne. Hovedkonklusjonen er at hyttene er gamle og dårlig vedlikeholdt, og at kapasiteten var utnyttet utover det som var forsvarlig.

Les hele saken: Bonde etter knusende tilsynsrapport: – Jeg kommer til å slutte med jordbærdyrking (FriFagbevegelse, 07.10.20)

 
Nyhet