Skip to main content
 

Bekjemper arbeidslivskriminalitet på Sørlandet

12. april 2022

Fair Play Agder ble etablert sommeren 2020, og er ett av totalt seks Fair Play-avdelinger som jobber med å avsløre uverdige og ulovlige arbeidsforhold på norske arbeidsplasser. I Agder er det tidligere politimann Leif Vagle som leder arbeidet, og han mottar stadig flere tips om useriøse aktører.

– Til forskjell fra de andre Fair Play-avdelingene jobber Fair Play Agder mot alle bransjer, sier leder Leif Vagle. Han forteller at også i Agder er bygg den bransjen han mottar flest tips om, spesielt innenfor segmentet rehabilitering og oppussing.

Formålet med Fair Play-avdelingene er å samle informasjon fra bransjer som er utsatt for arbeidslivkriminalitet, samle og kvalitetssikre tips, og bringe disse inn til kontrolletatene.

Fair Play samarbeider med A-krimsenterne, politiets A-krimgruppe, Arbeidstilsynet, NAV, Skatteetaten og Tolletaten. Lønnstyveri, svart arbeid, momssvindel og helsefarlig arbeid er noe av det de avdekker.

I tillegg til at dette går utover både arbeidstakernes rettigheter og arbeidsmiljø, blir seriøse bedrifter utkonkurrert og samfunnet går glipp av store skatteinntekter.

Les hele saken: Bekjemper arbeidslivskriminalitet på Sørlandet (Anleggsmaskinen, 12.04.22)

 
Nyhet