Skip to main content
 

Arbeidstilsynet: Kravene til personalrom gjelder alle arbeidstakere, uavhengig av nasjonalitet

09. mai 2024

Selskapet bak byggingen av Sotrasambandet får krass kritikk fra Arbeidstilsynet. Brakkeriggene og toalettvognene hadde dårlig standard og renhold, og utenlandske arbeidstakere fikk ikke tilgang på personalrom med bedre renhold.

– Ser meget alvorlig på funnene, svarer selskapet.

Utbyggingen av Sotrasambandet i Vestland ledes av Statens vegvesen, med Sotra Link Construction som hovedentreprenør. Mer enn 80 virksomheter og opp mot 1000 arbeidstakere fra mer enn 40 land er involvert.

Sotra Link Construction har nå fått flere pålegg fra Arbeidstilsynet, etter en uanmeldt kontroll på fire anleggsplasser i april. De kontrollerte brakkeriggene og toalettvognene, som Sotra Link Construction har ansvar for, var «av vesentlig dårligere standard» enn det de norske entreprenørene tilbyr sine arbeidstakere.

Bergens Tidende refererer fra tilsynsrapporten, der Arbeidstilsynet oppgir å ha blitt informert om at mange av de norske arbeidstakerne har brukt personalrom i Sotra Link Constructions hovedlokale, fordi reinholdet skal ha vært bedre der, og at utenlandske arbeidstakere ikke skal ha hatt tilgang til disse.

– Arbeidstilsynet bemerker at kravene til personalrom gjelder alle arbeidstakere, uavhengig av nasjonalitet, skriver tilsynet i rapporten.

– Vi ser meget alvorlig på de funnene som ble avdekket under Arbeidstilsynets tilsyn hos oss, sier Oskar Leirgulen, viseprosjektleder i Sotra Link Construction, per e-post til Dagbladet.

Han oppgir å svare på vegne av selskapets ledelse, som oppgir at de «ikke var oppmerksom på» forholdene Arbeidstilsynet har kritisert.

Nyhet