Skip to main content
 

Anklager italiensk entreprenør for å ha stukket fra regninga

31. august 2021

En dom i forliksrådet pålegger Condotte å betale ut utestående lønn og feriepenger til 76 anleggsarbeiderne på Follobanen. Tre år etter at den italienske entrepenøren erklærte seg konkurs, har det fortsatt ikke skjedd noe.

At skyldnerne er et italiensk selskap, bød på problemer.  I august 2018 begjærte Condotte seg selv konkurs i Italia. Der må en konkurs godkjennes av styresmaktene, og italienske styresmakter valgte heller å gå inn med en lånegaranti på 190 millioner euro.

Dersom Condotte hadde gått konkurs, kunne anleggsarbeiderne på Follobaneprosjektet ha søkt om å få utbetalt lønn og feriepenger fra lønnsgarantifondet i Norge allerede i 2018.

– Hele saken er dypt tragisk for mange av våre medlemmer. En ting er at lønn og feriepenger ikke har vært utbetalt. Men Nav i Italia har ikke fått det de trenger av dokumentasjon fra Condotte, så de som ikke har funnet seg ny jobb har heller ikke fått arbeidsledighetstrygd, forteller Eirik W. Næss, distriktssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund avdeling 2 Oslo/Akershus.

Nå håper Næss at lønnsgarantifondet likevel vil utbetale det anleggsarbeiderne har til gode. Selv om han ideelt sett mener det er feil at den norske stat skal betale det Condotte skylder arbeiderne sine.  

Les hele saken: Bane Nor inngikk avtale med italiensk entreprenør. Anleggsarbeiderne har ikke fått lønn og feriepenger: – Condotte har stukket av fra regninga (FriFagbevegelse, 31.08.21)
 

 
Nyhet