Skip to main content
 

Adeccosjef: – Flyktninger må ha meningsfylte aktiviteter å fylle dagene sine med

12. mai 2022

– Vi må ønske flyktninger velkommen til landet vårt med tilbud og aktiviteter. Det viktigste er å få godkjent formell kompetanse og sertifiseringer så fort som mulig, sa Torben Sneve, konserndirektør for Adecco Group Nordics på NHOs årskonferanse.

Torben Sneve fortalte om Adeccos erfaringer med integrering av asylsøkere og innvandrere:

– Vi ser på statistikker at ukrainske flyktninger er høyt utdannet, og vi har aldri hatt så høyt utdannede flyktninger komme til Norge. Men vi, enten det er staten, NAV eller Adecco, må bidra med norskkurs, HMS-kurs og sertifiseringskurs for å sørge for at velkomsten til Norge blir så smidig som mulig.

Adecco har 20 års erfaring med å hente arbeidsinnvandrere fra Øst-Europa og Schengen til Norge, og et godt apparat på plass for å møte nye landsmenn. Adecco Norge har hentet 13 000 arbeidstakere fra Øst-Europa og resten av EØS, men anslår at tallet dobles hvis man teller med familiene som har blitt med. I tillegg til norskkurs og nødvendige sertifiseringer stiller Adecco med bolig til de som trenger det. I møte med den ukrainske flyktningkrisen vil Adecco garantere bolig for 1000 flyktninger og familiene deres.

Les hele pressemeldingen: Adeccosjef med oppfordring til regjeringen på NHO-konferanse: Flyktninger må ha meningsfylte aktiviteter å fylle dagene sine med (Adecco / NTB Info, 12.05.22)

 
Nyhet