Skip to main content
 

A-krim: Høyre skal jakte skurker i arbeidslivet: – Det koster penger, sier Fair Play-sjef

02. mai 2024

Høyre vil stoppe lovbrytere i arbeidslivet ved å utnytte ressursene bedre. Det er ikke nok, mener Lars Mamen i Fair Play Bygg.

En av drivkreftene til Stokkebø er det store flertallet av seriøse bedrifter, er at de ikke skal tape i konkurransen om oppdragene.

Høyres mål sier de ønsker mindre symbolpolitikk og mer realpolitikk.

– Vårt program skal ikke oppfattes som en unødvendig byrde for seriøse aktører. Mange av de 51 tiltakene vi skisserer skal lette byråkratiet. Vi har utarbeidet dette sammen med næringslivet, sier Stokkebø.

Både NHO og mange frivillige organisasjoner som Fair Play Bygg, Caritas og Kirkens Bymisjon har vært involvert i prosessen.

Fra fagbevegelsen er det tillitsvalgte i Arbeidstilsynet som har vært bedt om å komme med innspill.

– Dette handler ikke nødvendigvis om penger, men å utnytte ressursene bedre for eksempel gjennom digitalisering og utgifter som arbeidsgiverne må bekoste, sier første nestleder i Høyre, Henrik Asheim,

Mens Asheim benekter at det er et kostbart program å gjennomføre, mener Mamen det vil koste en del penger.

– Men arbeidslivskriminalitet koster også samfunnet enorme summer. Det er snakk om titalls milliarder. I tillegg koster det arbeidstakerne, som er fratatt lønn og har dårlige arbeidsforhold. Det er ikke bare snakk om et utgiftsspørsmål. Det er viktig å tenke på, sier Mamen.

Nyhet