Siden oppdateres daglig. Bruk søkefunksjonen i høyre kolonne for å søke etter saker om bestemte emner.

Eller gå til en av temasidene.

YTF: - Akutt behov for allmenngjøring innen godstransport


Helgelendingen brakte nylig fram saken om trailersjåføren Sergey Chabarov, som etter å ha kjørt av veien 18. desember, ble værende i Norge uten å få hjelp fra sin arbeidsgiver Girteka Logistics. – Sosial dumping i godstransportsektoren er uakseptabelt, og utenlandske transportselskaper med oppdrag i Nørge bør møtes med minimumskrav for hvordan de skal behandle sine ansatte, sier Svein Furøy, leder for Yrkestrafikkforbundet (YTF). 

(Helgelendingen, 06.01.15)

– Nye lønnskrav vil kvele fiskeindustrien


Nye regler tarifflønn til alle i fiskeindustrien vil gå hardt ut over arbeidsplasser i Norge, mener adm.dir Svein Reppe i bransjeforeningen Norske Sjømatbedrifters Landsforening. LO er hoderystende til påstandene. Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL), som er den største arbeidsgiverorganisasjonen i næringen, støtter derimot de allmenngjorte tariffavtalene.

(NRK Troms og Finnmark, 06.01.15)

Polakker mister jobben i fiskeforedlingsbedrift


Fiskeforedlingsbedriften Norse Production på Sotra varsler oppsigelse av 20-30 polske arbeidere etter at lovbestemt minstelønn er vedtatt. De polske gjestearbeiderne har så langt tjent rundt 100 kroner timen på fabrikken. Allmenngjøring av tariffavtalen innebærer  minstelønninger på 172,85 kroner for fagarbeidere og 162,85 for produksjonsarbeidere. - For oss betyr dette en så stor kostnadsøkning at vi ikke kommer utenom en betydelig nedbemanning, sier fabrikksjef Tom Lerberg hos Norse Production.

(Sysla, 05.01.15)

Nordisk nyhetsbrev: EU&arbetsrätt


Nytt nummer at det nordiske nyhetsbrevet EU & arbetsrätt ble tilgjengelig på nett 20. desember 2014.

(Fafo Østforum, 05.01.15)

- Arbeidsinnvandringen truer hele det norske arbeidslivet


Leder i Fellesforbundet, Arve Bakke mener arbeidsinnvandringen truer det norske arbeidslivet. – Press på arbeidstidsordningene, press på lønninger, helse, miljø og sikkerhet. Og for ikke å snakke om at press på kompetansen i arbeidslivet truer hele vår arbeidslivsorganisering, sier Bakke. Han mener løsningen på problemet ikke er å hindre svensker, polakker eller tyskere å arbeide i landet, men å sørge for at det seriøse arbeidslivet blir styrket.

(Fri Fagbevegelse / ANB, 04.01.15)

Arbeidsinnvandring gir høy folkevekst


Folketallet har økt med 531 600 personer fra 2004 til 2014. Det tilsvarer vekst på nesten 12 prosent. Hovedårsaken er den store arbeidsinnvandringen fra Øst-Europa etter utvidelsen av EU.

(Ledernett, 02.01.15)

Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie