Skip to main content
 

Spørsmål om akrimtiltak og solidaransvar

08. januar 2020

– Hva skal regjeringen gjøre for å unngå tilfeller som Fagarbeideren AS generelt og i statens prosjekter spesielt, og vil statsråden utvide ordningen med solidaransvar? spurte stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes (Rødt) før jul.  

– Det er viktig å videreføre og forsterke innsatsen mot kriminalitet i arbeidslivet, svarer arbeidsminister Anniken Hauglie (H). Hun viser til regjeringens strategi mot arbeidslivskriminalitet og trekker frem flere av tiltakene.

På spørsmålet om solidaransvar svarer statssråden:

anniken hauglieOrdningen med solidaransvar for oppdragsgivere er knyttet til allmenngjøringsordningen og ble innført i 2009. Daværende regjering vurderte at solidaransvar ikke skulle gjelde for bestiller/byggherre. Arbeids- og sosialdepartementet har nå tildelt Samfunnsøkonomisk analyse et FoU-prosjekt hvor det gjøres en bred gjennomgang av allmenngjøringsordningen. Prosjektet avsluttes sommeren 2021. Vurderinger av eventuelle endringer regelverket vil det være mest naturlig å eventuelt gjøre etter at resultatene fra denne evalueringen foreligger.

Les hele spørsmålet og svaret (Stortinget, 08.01.20)

 
Nyhet