Skip to main content
 

Renholderne fortjener bedre enn vaskehjelp-appen, mener Ap. Nå må arbeidsministeren svare

07. desember 2020

Staten har investert i en app for renholdere. Er forretningsmodellen til Vaskehjelp.no i henhold til arbeidsmiljølovens krav om faste ansettelser, spør Ap. Næringsminister Iselin Nybø (V) går god for investeringen. Nå er det arbeidsministerens tur til å svare for investeringen.

Deler av renholdsbransjen har vært preget av useriøse aktører, arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. Grande mener bransjen derfor har behov for politiske tiltak som støtter opp om de seriøse aktørene og legger til rette for et trygt og anstendig arbeidsliv med faste, hele stillinger og en lønn til å leve av. Stortingsrepresentant Arild Grande (Ap) utfordrer arbeids- og sosialminister Henrik Asheim (H) på om Vaskehjelp.no sin forretningsmodell er i henhold til arbeidsmiljølovens krav om faste ansettelser.

Tidligere i høst var et næringsminister Iselin Nybø (V) som fikk spørsmål av Arild Grande (Ap): Anser næringsministeren Investinors investering i Vaskehjelp.no for å være i tråd med selskapets etiske retningslinjer?

– Investinor har vurdert at investeringen i Digital Markedsplass AS, som driver Vaskehjelp.no, ikke bare er innenfor Investinors etiske retningslinjer, men også kan bidra positivt i en bransje som er preget av mye svart arbeid – tilsvarende potensielt rundt halvparten av omsetningen i bransjen, mener næringsminister Iselin Nybø (V).

Les hele saken: Renholdernes dag: Renholderne fortjener bedre enn vaskehjelp-appen, mener Ap. Nå må arbeidsministeren svare (FriFagbevegelse, 07.12.20)

arild grandehenrik asheim2 martegarmanniselin nybo 4

 
Nyhet