Skip to main content
 

Oslo kommune: Etat-ledelse kunne godta ulovlige anskaffelser

03. oktober 2019

Energigjenvinningsetaten i Oslo kommune er i hardt vær om dagen grunnet blant annet hyppige brudd på bestemmelser for arbeidstid. I tillegg har det kommet flere varsler som gjelder offentlige anskaffelser. Et dokument viser at ulovlig innkjøpspraksis var satt i system. Et bekymringsvarsel hevder også at etaten benyttet leverandører som kunne være involvert i kriminalitet eller sosial dumping.

Artikkelen viser blant annet til en oversikt fra 2016 over hvem som har hatt fullmakt til å godkjenne innkjøp av ulik størrelse hvor de har en egen kategori for lovbrudd.

Under overskriften «Ulovlige direkte anskaffelser» presiseres det at etatens direktør kan godkjenne ulovlige innkjøp i alle størrelser, skriver NRK.

Også flere ansatte under direktøren kunne gjøre ulovlige innkjøp.

– Dette er selvsagt ikke greit. Etter hva jeg har fått opplyst var denne oversikten «så klønete» formulert at den kunne gi inntrykk av en aksept for ulovlige anskaffelser uten at det var intensjonen, svarer konstituert direktør Hans Petter Karlsen i Energigjenvinningsetaten til NRK.

Konkret vises det særlig til en rammeavtale om konsulenthjelp som eksempel på en offentlig anskaffelse som ikke har foregått etter boka.

Regelverket som har vært gjeldende siden januar 2019 skal ha ryddet opp i dette.

 Les artikkelen: Søppelskandalen i Oslo: Ledelsen hadde fullmakt til å bryte loven (NRK, 03.10.19)

 
Nyhet