Skip to main content
 

Offentlige helsetjenester og private bemanningsbyråer: Vikarbyrå ville tilby konkurrentens leder vikarjobb som sykepleier

01. desember 2022

Det er hard konkurranse om helsepersonell. Flere private vikarbyråer med offentlig rammeavtale sier at konkurrenter bruker tvilsomme metoder. Ingen innrømmer at de selv driver aktiv rekruttering mot offentlig ansatt helsepersonell. Men mange har hørt om noen som gjør det.

Konsulentsjef Ståle Thomas i Nursepartner er utdannet intensivsykepleier. For noen uker siden fikk han en telefon med tilbud om vikariat fra konkurrenten.

Det svenskeide selskapet Nurspartner har rammeavtale med Helse Nord og Helse Sør-Øst og er et av rundt 30 bemanningsbyråer som i oktober mottok et brev fra lederen i styringsgruppa i landets fire helseforetak. Brevet beskrev hvordan de offentlige sykehusenes fast ansatte medarbeidere får direkte henvendelser med lukrative jobbtilbud fra vikarbyråene.

Ståle Thomas i Nursepartner sier at deres vikarer hovedsakelig hentes fra utlandet, og at de ikke tømmer det norske helsevesenet for folk, men supplerer med arbeidskraft utenfra.

Les hele saken: Hard konkurranse om helsepersonell: Vikarbyrå ville tilby konkurrentens leder vikarjobb som sykepleier (Fagbladet, 01.12.22)

 
Nyhet