Skip to main content
 

Offentlige anskaffelser: Stort og smått, 15. januar

15. januar 2021

I Bergen er ny og oppdatert anskaffelsesstrategi i anmarsj.  Jernbanedirektoratet skal i årsrapporten redegjøre for resultater fra oppfølging av inngåtte kontrakter med Bane NOR og hvordan virksomhetens anskaffelser er innrettet for å gjennomføre målet om å motvirke arbeidslivskriminaltiet. I Sveriges nye plan for kamp mot korrupsjon er offentlige anskaffelse utpekt som risiko-område. Dette er blant sakene i Offentlige anskaffelser: Stort og smått, 15. januar.

Nedenfor er utvalgte saker, les alle sakene her: Offentlige anskaffelser: Stort og smått, 15. januar.

Ny anskaffelsesstrategi i Bergen

Byrådet skal starte arbeidet med revidert anskaffelsesstrategi og handlingsplan for Bergen kommune 2021-2024. Byrådet vil bruke innkjøperrollen strategisk til å motvirke sosial dumping og menneskerettighetsbrudd samt fremme klima og miljø, kvalitet, fagopplæring og etisk handel. Revideringen av anskaffelsesstrategien står en av sakene på agendaen på møte i byrådet i Bergen kommune torsdag 21. januar.

Arbeidslivskrim: Jernbaneverket skal rapportere om utbyggeren BaneNOR

Fra tildelingsbrevet for 2021:

Offentlige oppdragsgivere har som innkjøpere av varer og tjenester et særskilt ansvar for å motvirke arbeidslivskriminalitet. Det forventes at offentlige virksomheter går foran i arbeidet med å fremme et seriøst arbeidsliv. Jernbanedirektoratet skal ved tildeling av oppdrag og i oppfølging av inngåtte kontrakter sikre at Bane NOR har systemer som medvirker til at foretakets leverandører følger lover og regler. Føringen er spesielt relevant for utbyggeren Bane NOR. Jernbanedirektoratet skal i årsrapporten redegjøre for resultater fra oppfølging av inngåtte kontrakter med Bane NOR og hvordan virksomhetens anskaffelser er innrettet for å gjennomføre dette hensynet.

Svensk korrupsjonsplan: Anskaffelser et risiko-område

En nasjonal handlingsplan mot korrupsjon er nå lansert av den svenske regjeringen. I dokumentet er anskaffelser et av seks utpekte risikoområder. Planen skal danne grunnlag for antikorrupsjonsarbeid frem til 2023, og det er Statskontoret som får ansvaret for gjennomføringen.

 
Nyhet