Skip to main content
 

Nye regler for britiske borgere i Norge etter nyttår

02. juli 2020

Storbritannia forlot EU 31. januar 2020. Samtidig startet en overgangsperiode som varer til og med 31. desember 2020. Deretter blir Brexit en realitet. Britiske borgere må søke om oppholdstillatelse etter 1. januar 2021 for å bo, arbeide eller studere i Norge, skriver Regjeringen i en pressemelding.

Britiske statsborgere og deres familiemedlemmer som fra og med 1. januar 2021 ønsker å komme til Norge for å bo, arbeide eller studere, blir underlagt de alminnelige reglene i utlendingslovens for innvandring fra land utenfor EØS. Dette innebærer at britiske borgere må i utgangspunktet ha fått innvilget oppholdstillatelse for å jobbe i Norge.

Det samme gjelder britiske borgere bosatt i Storbritannia som skal utføre arbeid for en tidsbegrenset periode i Norge – såkalt «tjenesteytere». I dag kan denne gruppen fortsatt komme til Norge og jobbe i inntil tre måneder uten å registrere seg. 

Det er mulig for britiske borgere å søke etter utlendingslovens alminnelige regler for innvandring fra tredjeland allerede i dag, se www.udi.no.

Også tjenesteytere på oppdrag som starter før, men varer utover 1. januar 2021, må søke.

Les hele pressemeldingen: Minner om nye regler for britiske borgere i Norge etter nyttår (Regjeringen, 02.07.20)

 
Nyhet