Skip to main content
 

Ny rapport: Hvordan har utstasjonering av arbeidstakere påvirket det svenske arbeidsmarkedet?

05. oktober 2020

I 2020 har Sverige vært medlem av EU i 25 år. En ny rapport ser på effekten av EU-medlemskap på utstasjonering av arbeidere til Sverige. Spørsmålet har vært mye diskutert – ikke minst etter det såkalte Laval-målet (2007) – og det har vært betydelig usikkerhet om både størrelsen på utsendelsen og dens effekter.

Rapporten er forfattet av Erik Sjödin og Eskil Wadensjö, begge ved Institutt for sosial forskning (SOFI), Stockholms universitet,

Sieps publicerar under 2020 en serie rapporter som granskar såväl rättsliga som politiska och ekonomiska aspekter av medlemskapet. Fokus ligger på områden där det ännu i stor utsträckning saknas forskning. Med detta femte bidrag i serien om Sverige efter 25 år i EU är det Sieps förhoppning att öka kunskapen om hur EU-medlemskapet har påverkat villkoren på och regleringen av den svenska arbetsmarknaden.

Les mer om, og last ned, rapporten: 25 år med utstationering av arbetstagare till och från Sverige – Reglering, omfattning och arbetsmarknadseffekter (SIEPS)

Les om Lavaldommen på Østforums temaside Rettsavgjørelser

 
Nyhet