Fiskeribladet, 18.05.20

Krabbeposteibedrift fikk millionstøtte. Så kom Skatteetaten på besøk

Krabbeposteibedrift fikk millionstøtte. Så kom Skatteetaten på besøk

Gjennom fire år fikk vestlandsbedriften millioner i Skattefunn-støtte, til innovasjonsprosjekter med krabbe- og torskerester. Men prosjektlederen viste seg å motta arbeidsavklaringspenger, og alle de andre ansatte i selskapet besto av utenlandske sesongarbeidere som jobbet med mottak, pakking og forsendelse av sjømaten.

Nå konkluderer Skatteetaten dette som en av de mer alvorlige misbrukssakene, skriver Dagens Næringsliv. De fant flere røde flagg i selskapets Skattefunn-regnskap, ifølge en rapport fra Finanstilsynet som bygger på Skatteetatens funn:

  • Flere av maskinene som ville vært påkrevd for å utføre innovasjonsprosjektene var hverken eid eller leid inn av selskapet ifølge regnskapene.
  • Prosjektleder for prosjektene bodde på en annen kant av landet. Vedkommende tok ikke ut lønn fra selskapet, men fikk arbeidsavklaringspenger.
  • Alle de andre ansatte i selskapet besto av utenlandske sesongarbeidere som jobbet med mottak, pakking og forsendelse av sjømaten.
  • I 2016 solgte selskapet flere tonn sjømat enn det selskapet hadde oppgitt å kjøpe inn, inkludert endringer i varelageret.

Les hele saken: Krabbeposteinbedrift fikk millionstøtte. Så kom Skatteetaten på besøk (Fiskeribladet, 18.05.20)

Relaterte temaer

Forrige/neste